Yeni Twitter Bütün Terimleri Sözlüğü

Yeni Twitter Bütün Terimleri SözlüğüTwitter nedir:Kullanıcıların maksimum 140 yazı karakteri ile,düşüncelerini,haber ve bilgilerini yazı resim veya video ile paylaştıkları bir platformdur.
   
Tweet:Bir tweet 140 yazı karakterli mesaj demektir.

Feed: Anasayfanızda gördüğünüz tweet akışı.Bu sizi takip eden kullanıcıların güncellemelerin den oluyor. 

Handle: Kullanıcı adınız.

Bahsedilme (Mentions): İnsanların,dikkatinizi çekmek için kullandıkları bir yöntemdir ve sizin etkinliğinizin bir ifadesidir. Mention (@): Bir tweette başka bir kullanıcının kullanıcı ismini refere ederek paylaşım yapmak. (@hanifeerciyas). Kullanıcılar @mention yapıldığında otomatikman bilgilendirilir. 

Bu kamusal alanda, diğer kullanıcılar ile tartışmalar yürütmenin bir yoludur.Normal kullanıcılarla iletişim kurmak, @mention almak için harika bir yoldur. (Sadece kişinin kullanıcı adından önce “@” işaretini kullanın.

Özel isimleri @mention yaparak paylaştığınız tweetleriniz yeterince dikkat çekici ise,birden bire RT ve diyalogunuz artabilir.

Direkt Mesajlar:Sadece sizi takip edenlere Direkt Mesajlar gönderebilirsiniz.Sizi takip eden kişilerle direk iletişime geçebilirsiniz.Bu şekilde 140 karakter uzunluğa kadar özel mesaj atabilirsiniz.Twitter sayfasında sağ üste dişli çark simgesine tıklayınca açılan menüden ulaşabilirsiniz.

Göndereceğiniz iletinin içeriğini yazdıktan sonra en üste göndereceğiniz kişi veya kişilerin isimlerinin bir veya birkaç harfini yazınca açılan menüden göndereceğiniz kişileri seçerek iletilerinizi gönderebilirsiniz.

Retweet (RT): Bir başkasının tweetini tekrar paylaşmaktır.Ne kadar çok retweet,o kadar yüksek skor doğal olarak.Retweeting takip ettiğiniz bir kullanıcının ilginizi çeken bir tweetini kendi kullanıcılarına paylaşmanın en genel yöntemidir. İlgili bilgiler,retweet yöntemi ile viral olarak yayılır.

Retweet yaparken unutulmaması gereken alıntı yapılarak ya da kaynak belirterek yapılmasıdır.

Hashtag (#): Hashtag “#” işareti kullanılarak yapılır. Bir kelimenin başına “#” bu işaret eklenerek, bu bahsettiğiniz konunun konuşulmaya değer olduğunu ifade etmiş olursunuz. Bir sohbet konusu belirlemek veya daha büyük bağlantılı tartışmaya katılmak için bir yoldur.

Hashtag diğer kullanıcıların konulara göre sizin tweetlerinizi bulmalarını sağlayan bir aracıdır. Siz ayrıca, hashtag’ e tıklayarak, bahsi geçen tweetleri gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz. Hashtag kullandığınız içerikler arama sonuçlarında çıkar, çünkü twitter onları parça şeklinde ayrı tutar.Eğer hashtag yapılan bir kelimeye tıklarsanız onunla ilgili tüm tweetlere ulaşabilirsiniz.

Liste üyelikleri: Diğer kullanıcılar tarafından dahil edildiğiniz listeler, etkinlik alanınız konusunda veri sağlar.

Takipçi sayısı (Followers): Takipçi sayısı, skor hesabında bir faktör de olsa, esasen bu grubun size olan katılımı dikkate alınır.

Cevap (Replies): Size verilen cevaplar, sunduğunuz içeriğin değerini gösterir ve skora olumlu katkıda bulunur.

# ff Nedir:FollowFriday olan bu terimin türkçe karşılığı Cuma günleri takipleşme anlamına gelir. #ff @xx diye bir twit görürseniz xx’i takip edin, takip edilmeye değer anlamı taşır.

TT (Trending Topic):Belli konu başlıklarında en çok hangi konuların konuşulduğunu gösteren, popüler konu başlıkları listesidir. Atılan tweet sayısına göre sıralama anlık olarak değişkenlik gösterir.

Favorilere Ekleme (fav):Twitter’da takip ettiğiniz kişilerin paylaştığı ve aralarında beğendiğiniz tweetlerini RT etmek yerine Favorilerinize ekleyebilirsiniz ve takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Tweet Vine:Twitter’ın bu yıl yayına aldığı 6 saniyelik kısa video hizmeti veren sosyal ağı Vine, yeni güncellemeyle gönderilerinde kişileri etiketleme (mention) özelliğidir.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »